جام جم آنلاین گزارش می دهد

چرا نتایج آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه اعلام نشد | مصاحبه حذف می شود؟

نتایج آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه هنوز اعلام نشده است و حدود ۷۹ هزار نفر برای اعلام این نتایج لحظه شماری می‌کنند. آن طور که سخنگوی مرکز وکلای قوه قضاییه می‌گوید اختلافاتی که در زمینه ملاک قبولی داوطلبان وجود دارد، سبب به تاخیر افتادن نتایج این آزمون شده است.
نتایج آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه هنوز اعلام نشده است و حدود ۷۹ هزار نفر برای اعلام این نتایج لحظه شماری می‌کنند. آن طور که سخنگوی مرکز وکلای قوه قضاییه می‌گوید اختلافاتی که در زمینه ملاک قبولی داوطلبان وجود دارد، سبب به تاخیر افتادن نتایج این آزمون شده است.
کد خبر: ۱۳۷۲۹۸۶

به گزارش جام جم آنلاین، قرار بود ششم تیرماه نتایج آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه اعلام شود. این درحالی است که هنوز زمان مشخصی برای اعلام نتایج در نظر گرفته نشده است.

ملاک‌ تراز باشد یا نمره؟

اسماعیل حسینى ایجى، سخنگوی مرکز وکلای قوه قضاییه درباره دلایل اعلام نشدن نتایج آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه به جام‌جم آنلاین می‌گوید: اختلاف نظری‌ که روی برخی مسائل وجود دارد و سکوت قانون تسهیل کسب و کار درخصوص برخی مسائل سبب شده‌ اعلام نتایج به تاخیر بیفتد.

آن طور که او توضیح می‌دهد آنچه در این بین سبب اختلاف شده این است که ملاک پذیرفته شدن داوطلبان براساس نمره یا تراز انجام شود.

حسنی ایجی عنوان می‌کند: ما معتقدیم پذیرفته شدن داوطلبان آزمون باید براساس تراز انجام شود، چون در ‌ماده 5 قانون تسهیل کسب و کار و تبصره این قانون کلمه امتیاز آمده است. افزون براین روال سازمان سنجش در 20 سال گذشته و کانون وکلا در سال‌های 97 تا 99 نیز بر اساس تراز بوده است.

سخنگوی مرکز وکلای قوه قضاییه با اشاره به اینکه براساس تراز کارآموز و وکیل بیشتری جذب خواهند شد، ادامه می‌دهد: نباید فراموش کرد که هدف از تصویب قانون تسهیل کسب و کار این بوده است که راه وکالت آسان شود و وکیل‌های بیشتری جذب شوند. به عبارت دیگر برای پذیرش بیشتر وکیل ‌ باید تراز ملاک پذیرفته شدن باشد.

او می‌افزاید: این درحالی است که مخالفان معتقدند ملاک پذیرش داوطلبان باید نمره باشد. این درحالی است که اگر هدف پذیریش تعداد کمتری وکیل بوده است، نیازی به تغییر رویکرد نبود و می‌شد روال گذشته را ادامه داد.

جلیل مالکی، رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز نیز مدتی پیش در این باره گفت: در حالی که در قانون تسهیل، قانون‌گذار در مقام بیان، معیار نمره را برای پذیرش در نظر گرفته‌ و در متن قانون نیز به آن اشاره کرده است، زمزمه‌هایی به گوش می‌رسد که منظور از نمره، همان تراز است و مرجع برگزاری آزمون باید بر مبنای تراز مبادرت به پذیرش کند و نه بر مبنای نمره.

وی ادامه داد: این در حالی است که در صورت جلوگیری نکردن از ترویج این روند خلاف قاعده و خطرناک، فقط در سال جاری با برگزاری چند آزمون به اندازه 40 سال گذشته کارآموز وکالت جذب خواهد شد و قوه قضاییه که خود واقف به عدم نیاز و فقدان زیرساخت‌های لازم است، باید پاسخگوی تبعات ‌آن باشد.

این درحالی است که حسینی ایجی می گوید نمایندگان مجلس نیز معتقدند هدف‌ از تغییر رویکرد، پذیریش تعداد بیشتری وکیل بوده است.

حجت‌الاسلام شجاعی، رئیس کمیسیون اصل نود مجلس نیز چند روز پیش در این خصوص گفت: اگر در آزمون وکالت مرکز وکلا، محاسبات بر اساس نمره تراز صورت نگیرد، رئیس مرکز وکلا باید در کمیسیون اصل نود پاسخگو باشد و ما هم برخورد قانونی را انجام خواهیم داد.

او درباره تفاوت ‌تراز‌ و ‌نمره‌ در بحث ملاک واقع شدن قبولی افزود: اگر تراز در محاسبات لحاظ شود، تعداد قبول شدگان به حدود 10 هزار و 500 نفر می‌رسد. اما اگر درصد، مورد محاسبه باشد این تعداد به حدود 2000 نفر کاهش می‌یابد!

رئیس کمیسیون اصل نود ادامه داد: متن قانون امتیاز را ذکر کرده و برگزاری آزمون را به سازمان سنجش سپرده که در سازمان سنجش هم آزمون‌ها بر اساس نمره تراز محاسبه می‌شود؛ واژه امتیاز منطبق با تراز است و مشروح مذاکرات این را تعیین می‌کند. اخیراً هم بیانیه‌ای به امضای 165 نفر از نمایندگان رسید که در آنجا نمایندگان مجلس به‌ صراحت تأکید کردند که مقصود از این امتیاز، تراز است.

آزمون دو مرحله‌ای می‌شود؟

مساله دیگری که سبب شده نتایج آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه به موقع اعلام نشود به یک مرحله‌ای یا دو مرحله‌ای شدن جذب داوطلبان بر می‌گردد.

سخنگوی مرکز وکلای قوه قضاییه دراین باره به جام‌جم آنلاین می‌گوید:‌ در مرکز وکلا پذیرش داوطلبان به صورت‌ دو مرحله‌ای بوده است. اما قانون تسهیل کسب و کار به این مساله نپرداخته است.

آن طور که او می‌گوید به نوعی قانون در این خصوص سکوت کرده‌، این درحالی است که یکی از نمایندگان مجلس گفته نیازی به انجام مصاحبه نیست.

‌به همین دلیل نیاز است که کارشناسان برای رفع این مسائل قدم‌هایی جدی بردارند.

حسینی ایجی عنوان می‌کند: برای رفع این مشکلات کارشناسان مرکز وکلا، سازمان سنجش و دانشگاه آزاد که برگزار کننده این آزمون بوده است در حال پیگیری هستند تا راهکاری منطقی پیدا کنند که به نفع داوطلبان باشد.

او یادآوری می‌کند:‌ نباید فراموش کرد که مرکز وکلا داوطلبانه به استقبال اجرای این قانون رفت، چراکه آزمون ‌اردیبهشت ماه برگزار شد و آن زمان ما تکلیفی به پذیریش قانون تسیهل کسب و کار نداشتیم. در واقع هدف ما ‌ این است که روند به نفع داوطلبان تسهیل شود و افراد بیشتری جذب شوند.

سخنگوی مرکز وکلای قوه قضاییه‌ با اشاره به اینکه نتایج آزمون به زودی ‌اعلام می شود، درباره برگزاری دومین آزمون مرکز وکلا می‌گوید: برگزاری آزمون دوم نیز به قوت خود باقی است و‌ شهریور ماه برگزار می‌شود.

این درحالی است که او پیش‌تر گفته بود نتیجه این آزمون ‌ ششم تیر ماه و به مناسبت هفته قوه قضائیه ‌‌منتشر می‌شود.

آزمون ‌ مرکز وکلای قوه قضاییه اردیبهشت امسال برگزار شد و در این آزمون حدود 79 هزار شرکت کردند.


newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۲ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها